W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. OK, rozumiem
MaxMaster
    
Teraz jesteś w: RODO i Polityka prywatności

 


Klauzula informacyjna (RODO)


W związku z obowiązkiem wynikającym z treści art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE (RODO) informujemy, iż:


1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A. (dalej: Administrator) z siedzibą w Baranowie, przy ul. Budowlanych 3-5, Przeźmierowo (62-081)NIP 777 15 95 696, KRS 0000096096, tel. + 48 61 816 26 00; fax. +48 61 816 26 01; email: sekretariat@platinumoil.pl


2. Z naszym Inspektorem Ochrony Danych można się skontaktować przy pomocy adresu
e-mail: daneosobowe@orlenoil.pl lub listownie  z dopiskiem "Inspektor Ochrony Danych"


3. Platinum Oil przetwarza Państwa dane osobowe w następujących celach:


a) prowadzenia rekrutacji pracowników i wykonywania obowiązków związanych z umowami o pracę, na podstawie art. 6 ust. 1 lit b) i f) RODO,


b) współpracy z kontrahentami, w tym realizacji złożonych zamówień na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO,


c) nadzorowania ruchu osobowego i kołowego na terenie działalności prowadzonej przez Administratora, monitoring wizyjny - na podstawie art. 6 ust.1 lit. f) RODO,


d) reklamy, sprzedaży i obsługi reklamacyjnej wytwarzanych produktów ? na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO,


e) prowadzenia szkoleń dla klientów i kontrahentów - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO,


f) prowadzenie konkursów dla konsumentów, udzielanie odpowiedzi na zapytania kierowane do Administratora za pomocą formularzy na stronie www, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) i a) RODO,


g) monitorowania pojazdów służbowych  na podstawie art. 6 ust. 1 lit a i f RODO,


h) realizacji celów wynikających z prawie uzasadnionego interesu Administratora tj. ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń, zgodnie z art. 6 ust. 1 li. f) RODO


i) wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze, na podstawie przepisów, którym podlega Administrator, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c) RODO;


4. Administrator przekazuje przetwarzane dane osobowe innym podmiotom będącym uprawnionymi organami publicznymi, jednostkami lub innymi podmiotami, które mogą otrzymywać dane w celu wypełniania ciążących na nich obowiązków prawnych, a którym Administrator jest zobowiązany udostępnić dane osobowe na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa. Administrator przekazuje również dane osobowe podmiotom, które świadczą na jego rzecz usługi, w szczególności usługi w zakresie prawnym, informatycznym, ubezpieczeniowym, bezpieczeństwa i ochrony osób i mienia.


5. Osoby przekazujące nam dane osobowe mają prawo do: wglądu, przeniesienia (o ile wynika to z treści RODO), sprostowania, usunięcia swoich danych osobowych lub ograniczenia ich przetwarzania, W przypadku kiedy podstawą przetwarzania danych osobowych będzie Państwa zgoda, można ją wycofać w każdej chwili. Do wycofania zgody służy adres email: daneosoboweorlenoil.pl.


6. Osobom fizycznym przysługuje również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania. Sprzeciw kierować należy na adres email: daneosobowe@orlenoil.pl


7. Państwa dane osobowe będą przez nas przetwarzane nie dłużej niż wynika to z obowiązujących przepisów prawa lub nie dłużej niż to będzie niezbędne do należytej realizacji celów, w szczególności do czasu upływu terminu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z umowy lub ostatecznego zakończenia postępowań związanych z roszczeniami i uprawnieniami wynikającymi z umowy.


8. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.


9. W przypadku, kiedy Państwa dane będą podlegały automatycznemu przetwarzaniu, które może wywołać wobec Państwa skutki prawne lub inne podpobne, zostaną Państwo poproszeni o wyrażenie na to dodatkowej zgody.


10. Przysługuje Państwu możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.


 


Polityka prywatności


POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES
W SERWISIE INTERNETOWYM WWW.PLATINUMOIL.EU


Postanowienia ogólne
§ 1.


  1. Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie internetowym WWW.PLATINUMOIL.PL (dalej: ?Polityka?) została stworzona i przyjęta przez Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A.

  2. Terminy użyte w Polityce oznaczają:

    1. Serwis: serwis internetowy WWW.PLATINUMOIL.PL;

    2. Użytkownik: podmiot korzystający z publicznie dostępnego Serwisu;

    3. Właściciel: Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A., Budowlanych 3-5, Baranowo, 62-081 Przeźmierowo, NIP: 7771595696;

    4. Cookies: pliki tekstowe, wysyłane przez Serwis i zapisywane na urządzeniu końcowym Użytkownika, z którego Użytkownik korzysta podczas przeglądania stron internetowych. Pliki zawierają informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Serwisu. Cookies najczęściej zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas ich przechowywania na urządzeniu końcowym oraz numer;

  3. Celem Polityki jest w szczególności:

    1. udzielenie Użytkownikom informacji dotyczących wykorzystywania Cookies w Serwisie, wymaganych przez przepisy prawa, w tym Prawa telekomunikacyjnego;

    2. zapewnienie Użytkownikom ochrony prywatności w zakresie odpowiadającym standardom i wymogom określonym w obowiązujących przepisach prawnych.

  4. Właściciel ogranicza zbieranie i wykorzystywanie informacji dotyczących Użytkowników do niezbędnego minimum, wymaganego do świadczenia na ich rzecz usług.

  5. W celu uzyskania pełnego dostępu poprzez Serwis do treści i usług oferowanych przez Właściciela, wskazane jest zaakceptowanie zasad wynikających z Polityki.

  6. Zastosowanie mają m.in. następujące przepisy prawa:

    1. Ustawa z 16 lipca 2004 roku - Prawo telekomunikacyjne;

    2. Ustawa z 18 lipca 2002 roku - o świadczeniu usług drogą elektroniczną;

    3. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. - w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO);

    4. Ustawa z 10 maja 2018 roku - o ochronie danych osobowych.

      Cookies
      § 2.


  1. Cookies identyfikuje Użytkownika, co pozwala na dopasowanie treści witryny, z której korzysta, do jego potrzeb. Zapamiętując jego preferencje, umożliwia odpowiednie dopasowanie skierowanych do niego treści, w tym reklam. Właściciel stosuje Cookies, aby zagwarantować odpowiedni standard wygody Serwisu, a zebrane dane są wykorzystywane jedynie wewnątrz firmy w celu optymalizacji działań.

  2. Cookies wykorzystywane są w celu:

    1. dostosowania zawartości Serwisu do preferencji Użytkownika;

    2. optymalizacji korzystania z Serwisu, w szczególności poprzez rozpoznawanie urządzenia końcowego Użytkownika,

    3. tworzenia statystyk,

    4. utrzymania sesji Użytkownika,

    5. dostarczania Użytkownikowi treści reklamowych.

  3. Cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu.

  4. Zebrane dane służą do monitorowania i sprawdzenia, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z Serwisu, aby usprawniać funkcjonowanie Serwisu zapewniając bardziej efektywną i bezproblemową nawigację.

  5. Należy pamiętać, że w niektórych przypadkach, niezależnych od Właściciela, oprogramowanie zainstalowane przez Użytkownika na urządzeniu końcowym, służące do przeglądania stron internetowych (np. przeglądarka internetowa) wprowadza domyślne przechowywanie Cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących Cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione między innymi w taki sposób, aby blokować automatyczną ustawienia Cookies bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym Użytkownika. Informacje szczegółowe w tym zakresie dostępne są w ustawieniach i instrukcjach dotyczących oprogramowania (przeglądarki internetowej).

  6. Użytkownik w każdej chwili ma możliwość wyłączenia lub przywrócenia opcji gromadzenia cookies poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej.

  7. Zmiana ustawień stanowi wyrażenie sprzeciwu, który w przyszłości może spowodować utrudnienia w korzystaniu z Serwisu. Całkowite wyłączenie opcji przyjmowania Cookies nie będzie oznaczać braku możliwości przeglądania treści zamieszczanych w Serwisie z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

  8. Niedokonanie zmiany ustawień oznacza, że dane będą zamieszczone w urządzeniu końcowym Użytkownika (korzystanie z Serwisu będzie powodować automatyczne zamieszczanie Cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika).

  9. Przechowywane dane zamieszczone w urządzeniu końcowym Użytkownika nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniu końcowym Użytkownika lub oprogramowaniu zainstalowanym w tym urządzeniu.

  10. Informacje dotyczące Cookies mają zastosowanie również do innych podobnych technologii stosowanych w ramach Serwisu.


 



akcesoria samochodowe, zapachy, oleje, kosmetyki samochodowe, płyny, smary, Platinum

Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A. już od 2000 roku funkcjonuje na rynku oferując swoje produkty sklepom i hurtowniom motoryzacyjnym, warsztatom i serwisom samochodowym, zakładom przemysłowym oraz bazom transportowym i rolnictwu. Przez okres naszej działalności udało nam się zdobyć doświadczenie i umiejętności pozwalające nam na stanie się jednym z liderów na rynku produktów dla motoryzacji.

W swojej ofercie posiadamy oleje samochodowe, hydrauliczne i przemysłowe smary (zarówno produkcji Orlen Oil jak również innych znanych marek), a także akcesoria samochodowe. Od 2006 roku w nasza oferta została poszerzona o kosmetyki dla samochodów( płyny do spryskiwaczy, zapachy, szampony samochodowe itp.) i płyny eksploatacyjne. Nasze produkty są odpowiedzią na nieustannie zmieniające się potrzeby klientów.

W Platinum Oil zdajemy sobie sprawę z tego, że rynek motoryzacyjny bardo szybko się zmienia. Nowe rozwiązania technologiczne często mają odmienne potrzeby odnośnie płynów eksploatacyjnych i akcesoriów. To właśnie, dlatego stale monitorujemy rynek, aby móc w natychmiastowy sposób reagować na zapotrzebowanie naszych klientów. Cały czas udoskonalamy nasze oleje smary i płyny, aby zaspokajały potrzeby w najlepszy sposób.

Posiadamy wysoce wykwalifikowany personel oferujący fachową poradę techniczną, sprawną i szybką obsługę, serwis oraz dostawy na adres wskazany przez klienta. Nieustannie przeprowadzamy szkolenia dla pracowników i klientów na temat oferowanych produktów, zmieniających się trendów oraz nowości na rynku.

Działania spółki prowadzone są w oparciu o Zintegrowany System Zarządzania spełniający normy ISO 9001:2001 oraz ISO 14001:2005. Dzięki temu możemy zaoferować produkty najwyższej jakości przy jednoczesnej trosce o środowisko naturalne. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą.